onsdag 29 oktober 2008

Break





Och ett välbehövligt sådant.
Drog till älskade Köpenhamn igår, och trots att jag kunde räkna timmarna på drygt en hand gav det mig en gnutta sinnesro. Var på konsert i KB-hallen, Disturbed spelade ännu en gång i kbh men det var första gången jag såg dem. Alltid bra med konserter, det är mitt ultimata tidsfördriv om man nu kan uttrycka det så och detta var inget undantag. Tyvärr kunde inte E följa med då han är lite sjukling för tillfället men Tobbe och Jonas var ett utomordentligt sällskap och vi mötte även upp Steve för en öl på Hard Rock Café innan vi begav oss mot musiken.


Men nu är man "back in business" igen. Eller nej, det är väl att ta i men ja, någorlunda iallafall. Egentligen borde jag vara i Hstad och gasque-a med mina söta kursare men har varken tid lust eller sinnesnärvaro till det för tillfället.
Borde plugga men sitter istället och pular med menyn till min födelsedagsfest nästa helg. Och kollar in resor.

Som alltid...

måndag 27 oktober 2008

Freedom of speech is fine as long as you don't do it in public

Har precis sett "Shut up and sing" på ettan.
Har alltid haft svårt för country men samtidigt alltid ett gott öra (?) för Dixie Chicks.

Tyckte inte precis mindre om dem efter hela uppståndelsen med miss Maines uttalande om George Bush/Kriget. Att större delen av amerikas befolkning följde med ett par tre år senare är ju bara bra men kudos till dessa southern belles som stod på sig och kom ut med en av, enligt mig, årtiondets bästa låtar, text, musik och videomässigt.

Då det inte går att embedda videon här får ni en fantastisk liveversion av låten. Jag pratar självklart om Not ready to make nice.




Jag är fortfarande lika arg som för en timma sedan men rätt mycket mer upprymd.
Kan inte låta bli att få lite mer "jävlaranamma" när jag ser/hör saker som ovan nämnda.

Drömmar av glas

Just nu är jag bara så less.
Arg och ledsen och uppgiven allt på samma gång.

Transparent and glasslike

...

Det verkar så enkelt vännen
Ändå är det så obegripligt svårt
Ja, det verkar så enkelt vännen
Men ingenting i denna världen var
väl någonsin lätt att förstå?


J.Berg

lördag 25 oktober 2008

The One

På många tänkbara sätt.
Min älskling är hemma igen efter ett par dagar i Tyskland med jobbet och jag fick en finfin present, Dolce Gabbanas "The One" som jag älskar.
Inte nog med det, det var dessutom ett paket med både parfym och lotion så jag är otroligt glad!


Och tänk, jag som inte fyller år förrän om 12 dagar :)

Try it - You'll like it!


Till alla röstberättigade i kommande presidentval i The land of the free.
RÖSTA! Och gör det RÄTT. Om man nu får säga så.
Vart jag står i frågan vet ni som följt bloggen sen tidigare.


Och tischan kan man köpa här för den som är intresserad.

fredag 24 oktober 2008

Nähepp

Eftersom det där j*vla beslutet angående ett eventuellt framtida projekt verkar dröja lägger vi undan det för helgen.

Insåg precis att det idag är exakt två månader till julafton och därmed mindre än två månader till vår årliga Glöggfest. Risken finns att det blir en o-julig glöggfest om det är mitt i flyttstöket. Och vill det sig riktigt illa blir det ingen alls om flytten sker sådär olämpligt innan jul.

Ååååh! Jag vill ju göra egen glögg, baka hemmagjorda pepparkakor och fixa julsnittar!

Lovely lägenhet säljes

Kolla in annonsen här.

Det är med skräckblandad förtjusning vi nu säljer vår fina lya.
Skulle det vara möjligt hade jag tagit med mig den till Halmstad men det går ju såklart inte.

Synd att bilderna inte gör lägenheten rättvisa men om någon är intresserad är det bara att höra av sig så kan jag berätta mer. Eller boka en tid med vår söta mäklare Berit så fixar hon det.

Nu säger jag inte att detta är den bästa bilden men såhär kan det tex se ut om man vill bjuda sina söta vänner på middag. 18 personer vid långbord i vardagsrummet. Helt okej för en trerummare på 69 kvm. Tro mig det får plats, tänk vilka möjligheter va? :)

In the meantime

While something else is happening or until something else happens så skulle jag bara vilja meddela att jag inte skulle tacka nej till den här. Eller kanske en röd är bättre?
Triwa Silver Ray - Be mine!

Insomnia

Kan inte sova.
Inte alls kul när det är tomt i sängen bredvid mig och att man trots fyra täcken känner sig frusen. Saknar min E och trots att han bara varit borta en dag (knappt) är lägenheten inte lika mycket hemma utan honom.
A house does not make a home för att citera Bono,jag tolkar det så att det är känslan som gör det. Och den är inte samma utan älskling.
Jeeez vilken sucker jag är då...

torsdag 23 oktober 2008

Väntan fortsätter...

Denna väntan gör det svårt, så svårt att fokusera på tentapluggandet och därmed blir det en hel del annat gjort denna eftermiddag. T.ex så sitter jag nu och filar på menyn till min födelsedagsfest som går av stapeln om dryga två veckor. Ska bli så kul att få bjuda mina vänner på en helkväll hemma hos oss och sen blir det väl byen för de som vill hänga på för lite dance dance dance.

Frågan är nu om det ska bli en repris från förra året med buffé (ja inte samma då alltså) eller några smarriga rätter?

Ett som är säkert är iaf att jag vill baka massa tårtor :)



MUMS!

onsdag 22 oktober 2008

Väntar

...på ett besked angående ett spännande projekt som förhoppningsvis går i lås!

Hoppas hoppas hoppas hoppas.


Hoppas även att vi får multum för vår fina lägenhet nu när vi ska sälja och flytta till Halmstad. Då ska jag seriöst fundera på att köpa en Mies van der Rohe stol, my all time favourite, Barcelona.


Men vilken färg? Vad tycks?

onsdag 15 oktober 2008

What the fuck?

Slog över på trean precis och har inte sett mer än 2 minuter av programmet "Generation fett" och jag säger bara herrejävlagudihelvete vad är det för fel på folk?

Fine, man får i min värld se ut hur man vill, jag är inte den som är fördomsfull men en person som utsätter sig för det här blir jag så jävla förbannad rent ut sagt.

Så oerhört naivt och dumt och respektlöst och gaaaaaaaah!
Tänk på hennes barn som kommer förlora sin mor i förtid pga ett sinnesjukt beteende! På de som verkligen kämpar mot sin övervikt/fetma?
Och alla de som inte får tillräckligt med mat överhuvudtaget? (jaja hon kanske inte precis äter upp deras mat mat men ni fattar resonemanget?)

Nu låter jag kanske som världens mest cyniska person men skulle hon en dag behöva söka vård för de (oundvikliga) besvär och sjukdomar hon kommer få hade iaf JAG haft oerhört svårt att ha empati och en vilja att hjälpa.

Usch och fy!

Snabba beslut

Ja vad ska man säga? Ibland har man sjukt mycket FLYT!
Vi har nämligen fått en lägenhet i Halmstad. Utan att ens söka. Eller ja, vi lade upp en annons på blocket för typ 2 mdr sen men inte tänkt på det så mycket eftersom vi varit sjukt osäkra på om vi överhuvudtaget vill flytta.

Förra onsdagen ringer en trevlig kvinna och säger att hon har en lägenhet till oss om vi är intresserade. 1:ahandskontrakt, 3:a på nästan 70 kvm, precis det läge vi letat efter och detta för en hyra på lite drygt 5000 kronor. Kollade in den i måndags och idag tackade vi ja och har redan haft en mäklare hos oss för att sätta igång processen med att sälja vår bostadsrätt.

Så ännu en gång bär flyttlasset till Halmstad. Jesus. Fortfarande inte övertygad men va fan, ett sådant erbjudande säger man INTE nej till.

Så nu undrar jag bara, vad är haken? Huh?

måndag 13 oktober 2008

Bloggtorka

Sjukt mycket plugg.
Sjukt mycket jobb.
Sjukt nära psykisk utmattning. (ja med en nypa salt då)

Men det är mycket som händer och jag har insett att det måste bli dags att trappa ner. Insåg häromdagen att jag har två tomma dagar i kalendern på dryga 45 dagar.
Hade inte varit ett problem för 5 år sedan men fan, man är INTE 20 längre.

Iallafall, bloggtorka. Det kanske kommer en förändring men det tar den tid det tar.
(Behöver jag tillägga att jag är "Kentad" för tillfället?)

Tills vidare kurerar jag mig med musik. Kent, Tool och Depeche snurrar för fullt i bakgrunden men kvällens låt är "Västerbron" med Laakso. Galet bra.

Se och hör själv

fredag 3 oktober 2008

Äntligen...

..helg!

Smygstartade redan igår med min Johanna med en flaska mousserande vin (som blev till mimosas) och lite snicksnack. Har nu bestämt att vi tjejer drar till NYC i vår i en vecka och det sk bli så j*vla underbart! Som jag har saknat den staden. För att inte tala om hur Johanna har saknat livet där. “One belongs to New York instantly, one belongs to it as much in five minutes as in five years”.


Ällår?

Mer om det en annan gång, nu blir det en fartfylld helg på hemmaplan. Eller ja, i Halmstad och Köpenhamn iaf. Ikväll blir det vinkväll med Anna & Mattias, en återkommande tradition som sker ett par gånger om året i henholdsvis (kan man säga så på svenska eller är det danska?) Äholm, Hstad och Gbg. Var ett bra tag sen nu bara eftersom alla varit så upptagna på sina håll så det GLÄDER mig att få se dem igen!

Och imorgon ska jag få en dos av min drog. Ja Köpenhamn då alltså. Barnkalas, middag och fest står på schemat för helgen och det ska bli såååå underbart!

Nej nu ska jag packa lite, snacka med Soffisdarlingen och lyssna lite på Griffin House som Simon skickade till mig nyss. Me like!